Materialita a jej úloha v audite účtovnej závierky - Kňažková, Veronika, 1986-
Významnosť (materialita) - ako významná súčasť auditu účtovnej závierky a základný koncept v audite účtovnej závierky. Koncepciu významnosti uplatňuje štatutárny audítor pri plánovaní a vykonávaní auditu účtovnej závierky. Požiadavky významnosti v kontexte auditu účtovnej závierky sú deklarované v medzinárodných audítorských štandardov, konkrétne v ISA 320 Významnosť pri plánovaní a vykonávaní auditu finančných výkazov, pričom ich uplatňovanie v kontexte predmetného štandardu môže byť značne náročné. Materialita v kontexte auditu. Významnosť a riziko auditu. Významnosť a jej vplyv na vykonávanie pri plánovaní auditu.