Nezávislosť audítora a jej vplyv na prijatie zákazky na audit účtovnej závierky - Krišková, Petra, 1981-
Nezávislosť audítora predstavuje kľúčovú požiadavku profesie audítora pri audite účtovnej závierky. Uplatňovanie a dodržiavanie je dôležité nielen v priebehu samotného auditu účtovnej závierky, ale najmä pri prijímaní zákazky na audit. Audítor je povinný zvážiť všetky okolnosti, ktoré by mohli ohroziť jeho nezávislosť voči účtovnej jednotke, manažmentu a účtovnej závierke, ktorá bude predmetom auditu.