Audit účtovných závierok (poznámky k rozsahu vzorky, jej výberu a vyhodnoteniu) - Maděra, František
Praktické aspekty práce audítora so vzorkami pri testoch vecnej správnosti. Vybrané metodické problémy pri testovaní vzoriek transakcií, zostatkov a zverejnení v účtovnej závierke, pri dvoch metódach výberu vzorky a to metóde systematického výberu vzorky a metóde výberu vzorky pomocou peňažnej jednotky (MUS). Praktické problémy metodiky neštatistického výberu, ktorým môžeme dosiahnuť porovnateľné výsledky ako pri štatistickom výbere. Otázky súvisiace s prípravou audítora na výber vzorky, s rozsahom vzorky, s výberom vzorky a s vyhodnotením testovania vzorky.