Európske tendencie v rodinnom práve - Neszméry, Štefan
Aktuálny vývoj európskych tendencií v rodinnom práve a ich začleňovane do slovenskej právnej úpravy. Model family code, tzv. „modelový rodinný kódex“ a judikatúra Európskeho súdu pre ľudské práva s akcentom na jej vplyv na našu vnútroštátnu právnu úpravu v oblasti rodinného práva. Pojmy - domáce násilie alebo rodičovská zodpovednosť, ich výklad v rámci európskej úpravy.