Americké spoločnosti priniesli prácu, no aj novú firemnú kultúru - Kvašňák, Lukáš
V súčasnosti na Slovensku pôsobí viac ako 120 amerických spoločností, ktoré sú prítomné vo všetkých významných sektoroch domácej ekonomiky. Je to práve automobilový priemysel, kde sa americké spoločnosti pevne usídlili a významne investujú, ako napr. Johnson Controls alebo Jaguar Land Rover. Najvýznamejšou americkou firmou na Slovensku je oceliarsky gigant U.S. Steel. Američania zmenili nielen biznis model podniku, ale aj priniesli novú firemnú kultúru. Prehľad amerických firiem pôsobiacich na Slovensku.