Parciálny pohľad na manažment záväzkov z pohľadu agrárnych podnikov na Slovensku - Kravčáková Vozárová, Ivana
Optimálna výkonnosť ako aj zdravá kondícia podniku je nevyhnutným predpokladom pre udržanie sa na trhu. Odvetvie poľnohospodárstva je však ovplyvňované celým radom špecifických faktorov podmieňujúcich značnú diferenciáciu efektov hospodárenia poľnohospodárskych podnikov v porovnaní s inými odvetviami národného hospodárstva. Vyhodnotenie vybraných ukazovateľov aktivity v podobe doby obratu záväzkov v prípade poľnohospodárskych podnikov na Slovensku v kontexte ich teritoriálneho členenia a organizačno-právnej formy podnikania.