Simulácia kritických hodnôt rozšíreného Dickeyho - Fullerovho testu - Lukáčik, Martin, 1974-
Testovanie stacionarity je súčasťou mnohých analýz, lebo ovplyvňuje výber nástrojov a metód, ktoré sa pri nich použijú. Najčastejšie aplikovaným je rozšírený Dickeyho - Fullerov (ADF) test. Prezentácia jednoduchého programu na podporu sekvenčného testovania ADF testu v programe EViews. V programe sú pre zadanú premennú vypočítané všetky štatistiky, ale simulované nie sú žiadne kritické hodnoty. Prezentácia programu na simuláciu všetkých používaných kritických hodnôt. Zároveň sú porovnávané simulované hodnoty s hodnotami používanými v tabuľkách.