Nákladové účtovníctvo materiálového toku - materiálová bilancia - Szaryszová, Petra, 1984-
Využívanie nástrojov na znižovanie negatívnych dopadov na životné prostredie. Medzi tieto nástroje patria celosvetovo formalizované environmentálne manažérske systémy a menej formálne nástroje environmentálneho manažérstva, ktoré možno zavádzať na základe medzinárodných noriem radu ISO 14 000. Ich implementácii však predchádza množstvo činností a úloh v oblasti ochrany životného prostredia, ktoré podnik musí realizovať. Praktická aplikácia identifikácie materiálovej bilancie v rámci nákladového účtovníctva materiálového toku podľa normy STN EN ISO 14051: 2012 v rámci prípadovej štúdie v závode spoločnosti GETRAG FORD Transmissions Slovakia s.r.o. situovanom v Priemyselnom parku Kechnec neďaleko mesta Košice.