Akumulácia ľudského kapitálu a jej význam v kontexte vplyvu na ekonomický rast - Surmanová, Kvetoslava
Význam akumulácie ľudského kapitálu z pohľadu rastu hrubého domáceho produktu v slovenskej ekonomike. Modifikovaný tvar Cobbovej - Douglasovej produkčnej funkcie. Stručná charakteristike pojmu "ľudský kapitál" v zmysle Minzerovej rovnice. Vývoj vybraných ukazovateľov trhu práce v slovenskej ekonomike za obdobie 1998 – 2016. Empirická analýza významu akumulácie ľudského kapitálu na vývoj slovenskej ekonomiky.