Príbeh konvergencie slovenskej ekonomiky - Szomolányi, Karol, 1976-
Po transformácii slovenskej ekonomiky v postkomunistickom období nastal konvergenčný proces na prelome 20. a 21. storočia, teda relatívne neskoro. Ekonomická aktivita slovenskej ekonomiky sa od začiatku nového milénia podstatne zvýšila a priblížila sa úrovni vyspelých západných krajín. Proces konvergencie pokračuje aj v dnešnom období, ale keďže sa rozdiely v ekonomickej aktivite medzi vyspelými krajinami a Slovenskom znížili, jeho prejav nebude tak obrovský, ako bol v prvej dekáde 21. storočia.