<The> Working poor in post-communist EU: what can social policy change? - Baboš, Pavol
Výskum chudoby v postkomunistickej Európe bol menej rozvinutý než v západnej Európe. Aj keď v uplynulom období možno sledovať dobiehanie v tomto smere, výskum pracujúcej chudoby je v postkomunistickej časti EÚ stále v značnom omeškaní. Pohľad na vývoj pracujúcej chudoby a porovnanie so západnou EÚ. Možné faktory, ktoré prispievajú k úniku zo stavu pracujúcej chudoby.