Monitorovanie znečisťovania ovzdušia cestnou dopravou - Ďurčanská, Daniela
Problematika znečistenia ovzdušia v blízkosti ciest. Nepriaznivé účinky tuhých častíc (PM - particulate matter) na ľudské zdravie. Monitoring kvality ovzdušia mimo zastavaného územia. Monitoring kvality ovzdušia v zastavanom území. Vzťah medzi znečisťujúcimi látkami, meteorologickými parametrami a intenzitou dopravy. Výsledky hodnotenia analýz. Chemické zloženie sledovaných tuhých častíc.