Impact of the Tax System on the Competitiveness of Businesses and Capital Inflow International Comparison within the CEE Region - Nagy, Ladislav
Skúmanie korelácií medzi daňovou reguláciou a konkurencieschopnosťou podnikov. Štúdia má medzinárodný rozsah, no zameriava sa, predovšetkým, na krajiny Vyšehradskej štvorky. V európskom kontexte neexistuje úzka korelácia medzi konkurencieschopnosťou daňového systému a prílevom kapitálu. Regulačný systém by sa mal zjednodušiť s cieľom zlepšenia investičného prostredia krajín Vyšehradskej štvorky. Konkurencieschopnosť podnikateľov regiónu je menej zaťažená veľkosťou daňového zaťaženia, no oveľa viac zložitosťou daňovej regulácie a časovou náročnosťou administratívnych úloh, spojených so zdanením.