<The> Occurrence of the halloween effect on the American, British, German and Japanese markets - Veselá, Jitka
Prezentácia jednej z kalendárnych anomálií akciových trhov, ktorá je známa ako Halloween účinok. Základnou črtou tohto efektu sú opakovane vyššie výnosy vytvorené v novembri do apríla v porovnaní s nižšími výnosmi dosiahnutými v období od mája do októbra. Použitie zatváracích hodnôt hlavných akciových indexov na americkom, britskom, nemeckom a japonskom trhu, výskyt Halloweenu na týchto trhoch.