Význam kultury v soudobé evropské ekonomice a zhodnocení kulturní participace občanů členských zemí Evropské unie - Ardielli, Eva
Kultúrny a kreatívny sektor ako stimul hospodárskeho rozvoja. Základné ekonomické kultúrne ukazovatele. Legislatívne zakotvenie kultúry na úrovni EÚ. Podpora kultúry v EÚ. Vývoj kultúrnej politiky EÚ. Kultúrne programy EÚ. Program Kreatívna Európa. Kultúrna participácia v EÚ.