Pohľad na nerovnosti v bohatstve - Fifeková, Elena
V súčasnom období sa nerovnosť bohatstva (majetková nerovnosť) stáva väčším problémom ako nerovnosť príjmov, nakoľko práve bohatstvo vo veľkej miere podmieňuje nerovnosti v príležitostiach a tým následne prehlbuje príjmovú diferenciáciu. Niektoré aspekty vývoja čistého bohatstva v globálnom a regionálnom rozmere s dôrazom na Európsku úniu a krajiny V4.