Daň z pridanej hodnoty v Európskej únii – potreba reforiem je urgentná - Lichner, Ivan
Daň z pridanej hodnoty predstavuje nástroj finančnej správy, s ktorým sa stretávame na takmer každodennej báze pri nákupoch tovarov a služieb. Taktiež sa veľmi často s touto daňou spájajú informácie o neoprávnených nadmerných odpočtoch, aj keď v posledných rokoch sa podarilo orgánom finančnej správy odhaliť viaceré skupiny profitujúce práve z nedokonalosti a nekonzistentnosti systému DPH.