[Vzdelanie a technológie - dve strany jednej mince] - Kališ, Richard, 1991-
Recenzia na monografiu v ktorej autori vysvetľujú veľmi zaujímavý vzťah medzi dvomi, inak pozitívnymi javmi – vzdelaním a technologickým pokrokom, a práve ich nerovnováhou vysvetľujú nárast príjmových nerovností v Spojených štátoch amerických. Napriek tomu, že kniha je primárne zameraná na jediný národ, možno v nej nájsť mnoho všeobecne platných poznatkov a odporúčaní z histórie hodných nasledovania.