Zhluková analýza vybraných pomerových ukazovateľov podnikov obchodovaných na burze - Klimek, Miroslav
Postup vytvorenia zhlukovej analýzy. Objekt skúmania zhlukovej analýzy - 30 podnikov z indexu Dow Jones, v ktorom sú zahrnuté najväčšie americké burzovne obchodované spoločnosti. Hodnoty skúmaných ukazovateľov za rok 2015. Dendrogram zhlukovania. Hodnoty zhlukov. Premenné v jednotlivých skupinách. Výkonnosť zhlukov v nasledujúcom období.