Aktuálne problémy zdaňovania podnikateľských subjektov v medzinárodných daňových vzťahoch - Lénártová, Gizela
Legislatívne nástroje daňovej harmonizácie. Smernice týkajúce sa zdaňovania podnikov, zamerané na posilnenie podnikania a investícií v rámci EÚ. Zavedenia CCCTB (smernica spoločného konsolidovaného daňového základu korporácií) v členských štátoch EÚ. Boj proti vyhýbaniu sa plateniu daní. Iniciatívu OECD (BEPS). EÚ prijala smernicu ATAD - opatrenia na boj proti daňovým únikom. Zákon č.513/1991 Z. z. Zákon č. 595/2003 Z. z.