GDPR sa dotýka výrobcov aj reťazcov - Neckař, Petr
Nariadenie o ochrane osobných údajov (GDPR) vstúpi do platnosti 25. mája 2018. Vzťahuje sa na všetky spoločnosti, ktoré spracúvajú a uchovávajú osobné údaje dotknutých osôb s bydliskom v Európskej únii. Po nadobudnutí účinnosti GDPR dôjde aj k úprave pravidiel na účely marketingových aktivít.