Vývoj v slovenskom finančnom sektore z pohľadu finančnej stability - Zeleňák, Karol
Stabilita finančného sektora predstavuje dôležitý predpoklad zdravého vývoja ekonomiky. Finančný sektor má potenciál podporiť zdravý a udržateľný ekonomický rast, zároveň však má aj potenciál generovať šoky do reálnej ekonomiky s následným negatívnym vplyvom na životnú úroveň obyvateľstva. Analýza vývoja finančného sektora a vyhodnotenie potenciálnych rizík spojených s týmto vývojom.