Selected characteristics effect on municipality council size - Žárska, Elena, 1955-
Vývoj počtu poslancov obecného zastupiteľstva v slovenskej legislatíve od roku 1990. Analýza rozhodovania slovenských obcí o veľkosti obecného zastupiteľstva (t. j. počtu poslancov) a vzťahu medzi veľkosťou obecného zastupiteľstva a ostatnými charakteristikami obce (veľkosť obce vyjadrená počtom obyvateľov, veľkosť obce vyjadrená v geografickej oblasti, efektívnosť).