Self-Government, development and political extremism at the regional level: a case study from the Banská Bystrica region in Slovakia - Buček, Ján
Sociálny, ekonomický, politický a inštitucionálny kontext, ktorý prispieva k volebnému víťazstvu politického extrémizmu na regionálnej úrovni v post-socialistickej Európe a v najproblematickejšom regióne na Slovensku v Banskej Bystrici. Pokus o objasnenie príčin úspechu politickej strany Kotleba-ĽSNS na základe socio-ekonomickej a štatistickej analýzy regiónu.