Porovnání názorů obyvatel Česka a Slovenska na gastroturismus a na gastronomii při dovolené - Vaníček, Jiří
Výsledky výskumu stravovacích návykov českých a slovenských občanov pri ich stravovaní mimo domova vo verejných stravovacích zariadeniach a to v mieste bydliska, pri krátkodobých výletoch a počas dovolenky. Z výsledkov vyplýva, že názory respondentov sa v mnohom nelíšia, okrem názorov na ich typické národné jedlá a nápoje.