Role of foreign capital in stability of banking sectors in CESEE countries - Iwanicz-Drozdowska, Małgorzata
Zisťovanie, či je zahraničné vlastníctvo v bankovom sektore kľúčovým determinantom jeho stability v krajinách strednej, východnej a juhovýchodnej Európy. Index finančnej sily použitý ako zástupca pre finančnú stabilitu. Výsledok ukazuje, že finančná stabilita závisí od úverovej politiky bánk a ich štruktúr súvahy bez ohľadu na typ vlastníctva.