Mutual funds: does the performance erosion effect exist? Evidence from the Czech Republic, Hungary and Poland - Dariusz, Filip
Súvislosť výkonnosti podielových fondov v období rokov 2000-2015 v Českej republike, Maďarsku a Poľsku s čistou hodnotou majetku, ktorá je pod správou. Na základe dôkazov nemožno hypotézu k danej problematike potvrdiť ani vyvrátiť. Pozorovania naznačujú, že podielové fondy v uvedených krajinách sú vo fáze vývoja a sú schopné zvýšiť veľkosť majetku pri zachovaní účinnosti. Preto na trhoch neexistuje efekt erózie výkonu.