Investing in global financial markets, utilizing the Halloween effect: the case of the exchange traded funds - Árendáš, Peter, 1986-
Vplyv globalizácie na vznik a rozšírenie ETF fondov (exchange-traded funds, burzovne obchodované fondy, fondy obchodované na burze). Definícia halloweenskeho efektu ako trhovej kalendárnej anomálie. Skúmanie Halloween efektu na trhu ETF fondov a hodnotenie schopnosti jednoduchých investičných stratégií založených na Halloween efekte prinášať abnormálne výnosy - analýza na základe cenových radov viacerých ETF s históriou dlhšou ako 20 rokov.