<The> Social and Solidarity Economy - One of the Most Progressive Trends in Social Innovations - Dubcová, Gabriela, 1968-
Dynamický rozvoj sociálnej inovácie s veľkou vnútornou štruktúrou. Sociálne a solidárne hospodárstvo (SSE) - jeden z najprogresívnejších trendov v procesoch sociálnej inovácie. Vedúca inštitúcia v oblasti SSE: Európska komisia. Orgány SSE: Organizácia Spojených národov, OECD, ILO, RIPESS, UNRISD, Centrum pre globálnu spravodlivosť, Medzinárodné fórum SSE. Časté sociálne a solidárne subjekty: neformálne hospodárstvo dôstojnej práci, ekologizácia hospodárstva a spoločnosti, miestny hospodársky rozvoj, trvalo udržateľné mestá a ľudské sídla, blaho žien a posilnenie postavenia žien, potravinová bezpečnosť a posilnenie postavenia maloletých, univerzálne zdravotné pokrytie, transformačné financie.