Assessing economic freedom: DEA-PCA approach - Nežinský, Eduard, 1972-
Výkonnosť hlavného postupu analýzy zložiek v redukcii dimenzionality v rámci neparametrických modelov DEA používaných na hodnotenie ekonomickej slobody v 178 krajinách sveta. Pri porovnaní s modelom s plným rozmerom výsledky dokazujú pomerne dobrú výkonnosť techniky DEAPCA.