Quality of life, its dimensions and indicators - Setnická, Ivana
História pojmu kvalita života. Kvalita života nielen ako cieľ, ale aj subjektívny aspekt jednotlivca. Predstavuje dynamický stav, ktorý reaguje na život udalosti, ktoré sa v priebehu života menia, ako je zamestnanosť, zdravie a ďalšie faktory ktoré môžu rýchlo a dramaticky zmeniť osobný význam termínu kvality zo života. Monitorovanie kvality života.