Dlhodobá nezamestnanosť a súčasne nedostatok pracovných síl - protichodné výzvy pre politiky zamestnanosti na Slovensku - Štefánik, Miroslav
Dlhodobá nezamestnanosť patrí dlhodobo medzi najpálčivejšie problémy Slovenska. A to aj napriek tomu, že v posledných rokoch zaznamenávame podstatne priaznivejší vývoj parametrov trhu práce ako v minulosti. Popri tom sa po vyprchaní tzv. demografickej dividendy ešte zvýrazní potreba dopĺňania nedostatkovej pracovnej sily.