Diagnostikovanie finančného zdravia - Jurková, Jana
Diagnostikovanie finančného zdravia podniku pomocou finančnej analýzy, ktorá vedie k odhaleniu silných a slabých miest v podniku, ako aj určeniu príčin aktuálnej finančnej situácie. Charakteristika pomerových ukazovateľov výkonnosti, a to ukazovateľov likvidity, aktivity, zadlženosti a rentability.