Štýlová diferenciácia jazyka politiky - Kvapil, Roman, 1971-
Jazyk a politika - politická lingvistika. Terminologické zadefinovanie politickej lingvistiky. Vzťah medzi myšlienkou, jazykom a (politickým) aktom. Žánre rečníckej modelovej štrultúry. Politická reč, prejav, diskusia, debata, polemika.