Inteligentné mestá – budúcnosť miest v Európe - Škvarčeková, Oľga
Predstavenie konceptu inteligentných miest, ktorý Európska komisia a Európsky parlament vnímajú ako kľúčové prvky pre budúcnosť Európskej únie. Iniciatíva Inteligentné mestá (smart cities) z roku 2009. Európske inovačné partnerstvo pre inteligentné mestá a spoločenstvá (European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities Innovation Partnership on Smart Cities and Communities – EIP-SCC) z roku 2012. Dohovor primátorov a starostov (Covenant of Mayors) z roku 2008.