"Veľká novela" prinesenie zásadné zmeny v práve priemyselného vlastníctva - Klinka, Tomáš
Prehľad legislatívnych zmien, ktoré už od roku 2016 pripravuje Úrad priemyselného vlastníctva SR a ktoré nadobudnú účinnosť v roku 2018, resp. 2019. Tzv. veľkou novelou sa novelizuje patentový zákon, zákon o úžitkových vzoroch, zákon o dizajnoch, zákon o ochranných známkach a zákon o správnych poplatkoch. Zmeny sa dotknú tak ustanovení súkromnoprávnej povahy (najmä zamestnanecký režim, spolumajiteľstvo, licencie, vymožiteľnosť práv), ako aj verejnoprávnej povahy (konanie o prihláške, rešerš medzinárodného typu, rešerš v prioritnej lehote, zrušovacie, výmazové a určovacie konanie, rozklad, vzťah k správnemu poriadku, elektronické podávanie).