Neologizmy v anglickom jazyku - Kurdelová, Ľubica
Rozmach nových slov v angličtine podnietil vznik neológie ako nového odvetvia jazykovedy. Neologizmy a ich história. Procesy, ktoré používajú používatelia jazyka pravidelne (a tiež nevedome) na vytvorenie nových slov v ich jazyku. Typy neologizmov: odvodené slová, zložené slová, zmiešavanie slov, konverzia, skracovanie slov, skratky/akronymy, eponymy, zdvojovanie, reduplikácia.