Idiomatické chromatizmy - Rechtoríková, Gabriela
Frazeológia ako veda, jej vznik a definícia. Frazeologizmy ako súčasť lingvoreálíí. Vnímanie farieb, farebný význam a frazeologizmy s farebnými prívlastkami. Používanie farebného spektra v ruštine - príklady prísloví a frazeologizmov. Porovnanie farebnej frazeológie v ruštine a slovenčine.