Precedentné fenomény ako vymedzujúci faktor európskej civilizácie - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Dôkazy o úzkom prepojení kultúry a jazyka prostredníctvom precedentných fenoménov, ich postavenie v rámci lingvokulturológie. Definícia a charakteristika precedentných fenoménov. Typy precedentných fenoménov v širšom kontexte: precedentné texty, mená, situácie, výroky verzus európska civilizácia.