Pohľad na stav a vývoj finančných ukazovateľov charakterizujúcich výkonnosť priemyselných podnikov SR - Moravčíková, Elena, 1967-
Analýza ukazovateľov rentability vybraných divízií sekcie priemyselná výroba, poukázanie na činitele ovplyvňujúce ich vývoj a následný dopad na makroekonomické ukazovatele. Napriek rastu podielu pridanej hodnoty v tržbách, podielu novovytvorenej hodnoty v tržbách a rastu nákladov na ľudskú prácu a dlhodobého majetku, je podiel priemyselnej výroby na makroekonomických parametroch voči rozvinutým krajinám veľmi nízky.