Ekologizácia daňových sústav krajín V4 - Válek, Juraj, 1981-
Environmentálne daneako plnohodnotný nástroj environmentálnej politiky štátov. Miesto environmentálnych daní v systéme zdaňovania krajín Európskej únie. Environmentálne dane v krajinách V4: ich podiel na HDP a prehľad výnosov z nich. Porovnanie možností ekologizácie daňových sústav krajín V4: energetické dane, dane z dopravy, minimálne zastúpenie dane zo zdrojov či dane zo znečistenia.