Kde nie je zákon, tam platia štandardy
Bankový trh je náročným a dynamickým prostredím, ktoré je v mnohých ohľadoch nutné regulovať. Mnoho procesov však legislatívy explicitne neupravujú. A práve na zjednotenie procesov slúžia bankové štandardy. Kľúčový štandard SEPA funguje od roku 2014 a je to jednotný formát pre platby v eurách v rámci SEPA priestoru. Definícia ďalších bankových štandardov: QR kódy, CGI.