Neočekávaně silný ekonomický růst podpořený makroekonomickou rovnováhou - Czesaný, Slavoj
Po dvojročnej recesii v rokoch 2012 a 2013 Česká rerublika zaznamenala oživenie ekonomického rastu. Pozitívnym trendom bolo postupné znižovanie vládneho dlhu a zavádzanie elektronickej evidencie tržieb. Identifikácia príčin finančej a hospodárskej krízy a ich dopad vo svete. Príležitosti pre budúci ekonomický rozvoj.