Konkurenceschopnost zemí: vývoj teoretického pojetí a nejkonkurenceschopnější země světa za rok 2016 - Kačírková, Eliška
Vymedzenie pojmu a klasifikácia konkurencieschopnosti. Vokajšie a agregátne chápanie pojmu konkurencieschopnosť krajín. Multikriteriálne chápanie pojmu konkurencieschopnosť krajín. Determinanty ekonomického rastu a konkurencieschopnosti. Aktuálny stav konkurencieschopnosti krajín rok 2016.