Štrukturálne zmeny vo výrobe a ekonomike virtuálnej farmy na Slovensku - Grznár, Miroslav
Štrukturálne zmeny vo virtuálnom poľnohospodárskom podniku v SR. Je ňou priemerná farma, reprezentujúca poľnohospodárstvo SR v systéme FADN. Analýza vývoja a kombinácie výrobných faktorov, zmeny v štruktúre rastlinnej a živočíšnej výroby a premietanie týchto zmien do výsledkov výroby a ekonomiky. Komparácie výsledkov slovenskej a nemeckej virtuálnej farmy naznačuje mieru odstupu slovenských poľnohospodárskych výrobcov, ako aj niektoré príčiny existujúcich disparít vo výrobných i ekonomických parametroch fariem medzi krajinami EÚ.