Kolaborativní logistiku brzdí strach ze sdílení - Kolář, Vojtěch
Na preprave, skladovaní a distribúcii každého produktu sa podieľa veľa firiem, čo vytvára priestor pre možné chyby a zbytočné náklady. Užšia spolupráca by to mohla zmierniť. Firmy sa ale často obávajú, že prídu o svoje logistické know-how. Prínosy kooperácie môžu byť mimoriadne pozitívne. Digitalizácia ponúka veľa možností ako vzájomne zdieľať údaje. Ďalšou možnosťou je napr. kolaboratívny multiklientský sklad. Problémom kolaboratívnej logistiky je IT náročnosť a rozdelenie povinností medzi spolupracujúcimi firmami.