Potreba medziodborového vzdelávania rozvíjajúca ekonomické vedomosti a podnikateľské zručnosti v kariére lekára - Matulčíková, Marta, 1964-
Absolventi doktorských študijných odborov po získaní úspechov pri výkone lekárskej praxe postupujú na manažérske pozície a to si vyžaduje nároky na vedomosti a zručnosti z manažérskych a ekonomických disciplín, ktoré predstavujú doplnok definovaných požiadaviek na výkon práce.