IT Governance – oblasť strategického zosúladenia IS/it s podnikateľskými aktivitami - Romanová, Anita, 1973-
Neustále silnejúce tlaky konkurenčného prostredia vyžadujú, aby pozornosť podnikov bola zameraná na zvyšovanie efektívnosti všetkých činností, preto je stále nevyhnutnešie užšie prepojenie s oblasťou IS/IT. Strategická úloha IT viedla k širšiemu pochopeniu IT Governance vrátane zahrnutia problematiky rozhodovacích právomocí a taktiky, ako aj jednotlivých oblastí záujmu.