Zmeny v pracovnom procese a ich psychosomatické dôsledky (dopady) - Szarková, Miroslava, 1951-
Nároky na pracovnú pripravenosť a pracovnú spôsobilosť zamestnanca a manažéra sa po vstupe informačno-komunikačných technológií do pracovného procesu podstatne zmenili. Zmeny zasiahli zložku fyzickú (somatickú) i zložku psychickú, a stali sa zdrojom komplexných psychosomatických porúch.