Ekvivalentnosť teksta-istočnika i jego perevoda - Seresová, Katarína, 1967-
Problematika rovnocennosti (ekvivalencie) originálneho textu a jeho prekladu. Pojem ekvivalencia textu. Štyri typy ekvivalencie.